[O1] Coś na temat pracy sprzęgła w O 1

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • skibol21
    Classic
    • 2009
    • 8

Panowie byly dzisiaj jazdy testowe zabrali mnie ze soba ,no S2 to jest komfort jak dla mnie klasa(gdyby byl tanszy to bym sie nawet nie zastanawial).
    Rodzinka byla zachwycona takze na chwile obecna biora S2,gotowi sa nawet przekroczyc zakladane wczesniej 120.
    Tylko teraz jest znow dylemat jaki motor?.Ale dzien byl owocny,mieli tylko 2.0CR wiec trzeba by jeszcze pojezdzic benzynka.Ale jak na moc 140KM nawet to jechalo
  • 4yaro2
    Classic
    S_OCP Member
    • 2008
    • 22

Panowie

Posiadam OI 32 tyś km z salonu . Silnik 1.9 TDi AXR . Na zimnym silniku (po około 2 min jazdy i zmianie biegów ) w pewnym momencie przy kolejnej zmianie biegów słyszę jednorazowo po wyciśnięciu sprzęgła "szur" ( tak jakby wieko metalowe przeciągnąć delikatnie o metal ) :shock: Potem efekt ten nie występuje. Czy to efekt zadziałania pompy wspomagania sprzęgła? . Sprzęgło pracuje lekko . Odgłos słyszę tylko w środku .
    Czy ma ktoś pomysł co to jest ? Czy to zapowiedź poważnej usterki ?
    Jarek

Komentarz

• Mickul
      RS
      • 2010
      • 2847

Ja mam takie coś na drugim i trzecim biegu. Bardziej bym powiedział, że to dźwięk tarcia plastiku o oponę, ponadto trzęsie mi się wszystko po stronie kierowcy. Mechnicy zdiagnozowali mi to na łożysko. Dźwięk występuje tylko przy ruszaniu od załóżmy 20km/h.

Komentarz

• 4yaro2
        Classic
        S_OCP Member
        • 2008
        • 22

W moim samochodzie nie ma drgań jest tylko wyczuwalne ocieranie metalu o metal -słychać to wewnątrz samochodu -czy to wspomaganie sprzegła?
        Y

Komentarz

Pracuję...